Wil je rust in je hoofd? Beter zorgen voor jezelf?

 

Zorg jij ook zo goed voor anderen, behalve voor jezelf?

Je bent gevoelig, geirriteerd en je hebt geen energie meer. Je leeft op de automatische piloot. Je bent moe en de energie om de dingen aan te pakken of te veranderen staat op een laag pitje of is zelfs al uitgedoofd. Er ontstaan irritaties in het werk en je relaties. Je gezondheid lijdt eronder. Er is onrust in je hoofd en je voelt spanning in je lichaam, je loopt op je tenen.......Herkenbaar? Trap dan op de rem en kies voor leven met aandacht, oftewel: leven met hart en ziel!

mindfulness

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bewust aandacht geven

Zonder dat je dat bewust bent, wordt je leven nu bepaald door een stemmetje in je hoofd die je constant opjaagt: je ego. Het roept "je moet nog dit, denk daaraan, vergeet dat niet..." dat geeft onrust, stress en klachten. Kijk eens naar dit filmpje want misschien herken jij je zelf?. Maar gelukkig het kan echt anders. Door bewust aandacht te geven aan dat wat is, ontdek je wat echt belangrijk is. Met aandacht maakt het leven simpeler en die eenvoud geeft je kracht, rust en een gevoel van vrijheid en lichtheid.

Het programma "Ben jij de baas over je gedachten of zij over jou?"


Ons brein is erg nieuwsgierig en gelooft dat het wel 30 dingen tegelijk kan doen en probeert dat steeds als het de kans krijgt. Dus logisch dat je teveel wilt en doet. Dat gaan we veranderen door bewustwording en leren met aandacht te leven. Daarbij gebruiken we eenvoudige, leuke oefeningen en meditaties: je leert je lichaam voelen en ontdekt dat jij niet je denken bent.

Praktische informatie

 • Deze Mindfulnesstraining (MBCT) duurt 8 weken.
 • We werken steeds met sessies van 2 tot 2,5 uur.
 • Daarnaast krijg praktische (inzichtgevende) oefeningen mee voor thuis of op het werk, investering 30-40 minuten per dag.
 • Je krijgt de ervaring en het gereedschap in handen om niet langer 'te lijden' maar juist de leiding over jouw leven terug te krijgen.
 • Kosten zijn € 445,-- per persoon (incl. lesmateriaal, koffie en thee). Voor medewerkers van bedrijven en organisaties geldt een ander tarief.
 • Actuele data vind je in de agenda.
 • Heb je vragen? bel ons gewoon: 0547-351433 Direct aanmelden? Vul dan svp het aanmeldingsformulier in.


Lees hier enkele ervaringen

 • Deze training had ik jaren eerder moeten doen, wat een inzichten en vooral rust, ruimte en ontspanning. Geweldig!
 • Wat een rust .....door inzicht dat ik tijd mag investeren in mijzelf en hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Te genieten van het nu in plaats van zorgen te maken om later.
 • Dat het lukt om met meditatie fitter en gezonder in het leven te staan, meer intense betrokkenheid te krijgen bij mijzelf, anderen, de wereld... De opbouw van het programma is zeer goed en nuttig.... Mijn eerlijke mening over de 'reisleider': zeer prettig persoon, goede afstemming op de deelnemers, weet goede sfeer en goede inzet te bevorderen. Een training die iedereen zou moeten (kunnen) volgen.
 • wat een ontdekking: hoeveel onrust dat vele denken en piekeren veroorzaakte en hoeveel energie en 'vrije tijd' ik nu heb!
 • ....Ik leef niet meer in het verleden en ik heb geen angst meer voor wat ik in de toekomst allemaal niet kan. Ik leef in het nu en ik geniet weer van de dingen om mij heen! Ik word niet meer geleefd, ik leef weer!
 • Door dagelijks te oefenen ging ik mij steeds dieper ontspannen. Heb beter leren omgaan met de dingen zoals ze zijn. Kan als een kind weer genieten van dingen waardoor ik erg blij en vrolijk ben. De rust, ontspanning en acceptatie die de MBCT-training mij heeft gebracht, heeft mijn verwachtingen vooraf, overtroffen!
 • De training heeft me heel veel gebracht en gaat nog veel meer voor mij doen. De groep was heel prettig en veilig en ik ben heel blij dat ik deze training gevolgd heb!
 • Ik heb de kracht van de ademhaling ontdekt en daardoor rust in mijn lijf en hoofd gekregen. Mindfulness is geen tovermiddel maar handreiking waar je in de praktijk uitstekend mee aan de slag kan. De theorie was leerzame informatie, uitstekend.
 • Het waren 8 hele leuke, leerzame bijeenkomsten en mijn nieuwe levensmotto is "wat is, is". Lia is een ontzettend lieve kundige vrouw die ontzettend veel vertrouwen geeft.
 • Iedere dag deed ik de oefeningen en heb veel ontdekkingen aan mezelf gedaan: beter grenzen leren stellen, mag milder zijn voor mijzelf, kan negatieve spiraal beter doorbreken.